19 september, 2018

Terminalglasögon

Slipp ansträngda och trötta ögon på jobbet med terminalglasögon. Terminalglasögon passar dig som arbetar mycket framför bild- eller dataskärmar. Om man är i behov av terminalglas utvecklar man oftast symptom som huvudvärk, smärta i axlar och nacke och trötta eller svidande ögon.

Arbetsanpassade glasögon

Terminalglasögon kallas även för arbetsanpassade glasögon då de är särskilt anpassade för din arbetsplats och dina arbetsuppgifter. Glasögonen är rumsprogressiva vilket optimerar seendet på nära håll men även i rummet. Styrkan i dina arbetsanpassade glasögon kan skilja sig från styrkan i dina vanliga glasögon.

Kostnad för terminalglasögon

Eftersom terminal- eller arbetsanpassade glasögon främst används på arbetet finns det regler kring hur kostnaden ska fördelas. Enligt arbetsmiljöverket ska arbetsgivaren erbjuda sina anställda en synundersökning om de arbetar framför en skärm minst en timme om dagen. Om du är i behov av arbetsanpassade terminalglasögon så ska din arbetsgivare stå för kostnaden. Dock brukar det finnas en maxkostnad för bågarna.


Boka tid för synundersökning hos på 08 – 30 35 32 eller skicka dina önskemål till epost@ljungs.com.